PUBLIC-PRIVATE RESEARCH NETWORK (PPRN)

Adalah dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia (KPTM) telah melaksanakan Public-Private Research Network bagi mewujudkan ‘knowledge-friendly ecosystem’ di Malaysia. Dalam workshop ini, pihak industri yang merupakan pengguna pengetahuan dihubungkan dengan pengeluar pengetahuan iaitu institusi pengajian tinggi (IPT) dan institusi penyelidikan (RI) bagi meningkatkan lagi daya produktiviti negara melalui aktiviti inovasi dan penyelidikan gunaan.

Untuk makluman, bermula Mac 2015, PPRN akan diadakan setiap bulan berdasarkan permasalahan yang diterima dari pihak industri. Justeru itu, semua penyelidik UiTM adalah dijemput untuk menyertai bengkel berkenaan yang akan diadakan pada setiap bulan. Butiran lanjut berkenaan tarikh, masa dan tempat bengkel diadakan akan diberitahu dalam laman web RIBU dari masa ke semasa.

Sila klik di sini untuk maklumat lanjut. Sebarang pertanyaan, sila hubungi sekretariat PPRN UiTM di talian 03-5543 8576 / 8524  (En. Radzuan / Pn. Siti Azianti) @ email kepada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Untuk keterangan lebih lanjut : http://www.pprn.mohe.gov.my/portal/ 

Sila klik sini untuk memuat turun dokumen PPRN

pprn1